6 Kasım 2009 Cuma

10. Sinif Yazili Sinav Sorulari

A- Aşağıda verilen sıfatların (adjectives) anlamlarını tablodan bulup karşısına yazınız.
1. Intellegent: ………………………………..
2. Boring : ………………………………..
3. Funny : ………………………………..
4. Creative : ………………………………..

Yakışıklı Enerjik Eğlenceli
Toplumsal Şevkatli
Yaratıcı Sıkıcı Geveze Akıllı Süper

B- Diyalogdaki boşlukları anlamına en uygun sözcük ile tamamlayın. (Konuşmaların tamamını bir bütün olarak değerlendirin.)
Christen : “Hello, Mert.”
Mert : “Hi, Christen.”
Christen : “I am a student, and you?”
Mert : “I’m a ……………………….. in
the Başkent Hospital.”
Christen : “What is your …………………….
job?”
Mert : “She works at home. She is a
……………………………. .”
C- Doğru yanıtları işaretleyiniz.
1. “Must” modal verb’i ile hangi kipi anlatırız?
a)İstek b)Dilek
c)Zorunluluk d)Haber

2. “Can” modal verb’i ile hangi kipi anlatırız?
a)İstek b)Yeterlilik
c)Zorunluluk d)Haber

3. Kırmızı ışıkta durmamız gerektiği kuralını nasıl ifade ederiz?
a) We must stop at red light.
b) We can stop at red light.
c) We mustn’t stop at red light.
d) We can’t stop at red light.

4. “Can you swim well?”
a)Yes, he can. b)No, I can.
c)Yes, I can’t. d)Yes, I can.

5. What can we drink in the morning?
a)We can drink sandwich.
b)We can drink tea.
c)We can’t drink coffee.
d)We can eat breakfast.

6. “Öğlen yemek arasında canım isterse hamburger yerim, istemezse de yemem.” durumunu hangisiyle belirtiriz?
a) I must have a hamburger.
b) I mustn’t have a hamburger.
c) I can have a hamburger.
d) Eat a hamburger, please.

7. “ ………… can you do at night?”
a)What b)Must c) We d) I

8. “Would like” yapıları için ne denebilir?
a)Hiç yararlı değildir.
b)Uzun yıllardır kullanılmamaktadır.
c)Samimi konuşmalarda çok kullanılır.
d)Son derece nazik ifadelerdir.

9. Arkadaşınızla Londra’da bir kafeteryaya oturdunuz. Garsondan nasıl bir soru beklersiniz?
a)What would you like?
b)I would like nescafe, please.
c)What are you doing?
d)What is your job?

10. Teyzenizin biraz daha kek ikramını kibarca reddediniz.
a)Yes, please. b)Don’t.
c)No, thanks. d)I don’t like it.

11. “…………………………………?”
“I would like to be an engineer.”
a)What is an engineer?
b)What would you like to be?
c)What would you like to eat?
d)What is you job?

12. I would like to …………. a car.
a)drive b)driving c)driven d)drove

13. “……….. would like kebap.”
a) I b) He
c) We d) Hepsi olabilir.

Cevaplar:
A-1.akıllı
2.sıkıcı
3.eğlenceli
4.yaratıcı

B- 1. boşluk:Doctor, nurse vb. hastane personeli
2. boşluk:mother's (sister's da olabilir)
3. boşluk: house-wife

C-1.c
2.b
3.a
4.d
5.b
6.c
7.a
8.d
9.a
10.c
11.b
12.a
13.d

1 yorum:

  1. Selam Hocam Ben Murat HORUZ 455 10g Sınıfından

    YanıtlaSil