5 Kasım 2009 Perşembe

9. Sınıf Yazili Sinav Sorulari

Aşağıda verilen emir tümcelerinin (imperatives) anlamlarını tablodan bulup karşısına yazınız.
1. Close the door:…………………………. ……………………………….. .
2. Don’t stop at green light:……………….. ……………………………………….. .
3. Sit down: …………………………………..
4. Help your friend:………………………….. ………………………………..

Ayağa kalkın. Oturun. Arkadaşına yardım et.
Gürültü yapmayın. Yeşil ışıkta durmayın. Camı açın.
Kapıyı kapatın.


B- Doğru yanıtları işaretleyiniz.
1. Imperative (emir) tümcelerinde ortak olan, ancak görünmeyen özne nedir?
a) can b) would
c) I d) you

2. Emirleri biraz daha kibarlaştırmak için hangi sözcüğü ekleyebiliriz?
a) Please b) Don’t
c) You d) Hiçbiri

3. What do you like?
a) I don’t like ice-cream.
b) I like cheese sandwiçh.
c) They like hamburger.
d) Ali likes chips and cola.

4. What do you like to do in internet?
a)Yes, I like. b)No, I don’t like.
c) I like drinking şalgam. d)I like chatting.

5. Yanınızdaki kişinin futbol oynamaktan hoşlanmadığını anlatın?
a) He likes football.
b) He likes watching football match.
c) She doesn’t like football.
d) She doesn’t like me.

6. Do you like riding bicycle?
a) Yes, I do. b) No, I do.
c) Yes, he likes. d) What?

7. Soğan sevmediğinizi söyleyin.
a)I like onion. b)I don’t like onion.
c)You don’t like onion. d)I don’t like milk.

8. Arkadaşınıza ne yemek istediğini sorun.
a) You must have a hamburger.
b) Can I have a hamburger?
c) What do you like to eat?
d) Eat a hamburger, please.

9. Hangisi sayılamayan (çoğul olmayan) isimdir?
a)book b)water c)lemon d)egg

10. Hangisi sayılabilen (taneyle) bir isimdir?
a)banana b)milk c)sugar d)tea

11. …………. there five oranges on the plate?
a)Is b)Fruit c)Are d)Yes

12. ………..there an apple in the tree?
a)Yes b)No c)Are d)Is

13. How many students are there in your class?
a) There are thirty nine students in my class.
b) There is thirty nine students in my class.
c) Are there thirty nine students in your class?
d) Is there thirty nine students in your class?

14. Is there any water in the glass?
a) Yes, there are. b) Yes, there is.
c) No, there is. d) Yes, there isn’t.

15. There ………… four girls at school.
a)aren’t b)isn’t c)is d)Hiçbiri

16. There ……… a computer in the classroom.
a)are b)aren’t c)isn’t d)any



NOT: Her soru 5’er puan, süre 1 ders saatidir.
BAŞARILAR!!!

Cevaplar:
A.1-Kapıyı kapat
2-Yeşil ışıkta durma.
3-Oturun.
4-Arkadaşına yardım et.
B.1-d
2-a
3-b
4-d
5-c
6-a
7-b
8-c
9-b
10-a
11-c
12-d
13-a
14-b
15-a
16-c

Erkan KEÇELİ
Instructor

1 yorum:

  1. adı-abdulkadir
    soyadı-katlav
    sınıf-9G
    no-876

    Hocam çok saolun

    YanıtlaSil